Folklórem Horňácka je slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.
Sběr probíhal postupně, jak dozrávaly (či spíše přezrávaly) a hniličkovatěly plody. Sběr je proto extrémně náročný a samotná Oskerušovice je nesmírně vzácná.
Jsou ovocné druhy, který asi nikdy nebude dost. Patří mezi ně i kdoule. Žluté, tvrdé, voňavé, vrásčité srdce Herkulovo. Ochutnejte, jak se urodilo na Horňácku.
Veškeré použité ovoce na výrobu pochází ze sadů jižní Moravy. Proces destilace probíhá na originálním a dnes skutečně unikátním dvoukotlovém destilačním zařízení, čímž je...
Meruňkovice je ušlechtilý jemný ovocný destilát s nádhernou charakteristickou chutí a vůní Velkopavlovických meruněk. Díky vysoké cukernatosti a též odlišné chuti této odrůdy se...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací