Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve...
Bazalka patří mezi nejvyhledávanější bylinky pro svou nádhernou vůni, zajímavou chuť i velké množství způsobů jejího využití.
Bazalka najde své uplatnění v kuchyni, kdy ji...
Kmín je koření vyráběné ze semen rostliny z čeledi Miříkovité, která se jmenuje Šabrej kmínovitý (Cuminum cyminum). Používá se jako kořenicí přísada do řady pokrmů, zejména v...
Řepík lékařský roste na slunečných a suchých místech, na okrajích lesů a cest, na mezích a chodnících, na kopcích a svazích, v prosvětlených lesích i na rumištích. Malé žluté...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko.
Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné...
Barevný pepř je lahodné koření, ze kterého se dá připravit výtečná omáčka na těstoviny.Je určen pravým labužníkům. Dokonale vyvážený poměr jednotlivých druhů pepře podtrhne...
Nové koření má aromatickou vůni a lehce ostrou chuť.
Hodí se k přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací