V této bylince najdete vitamíny A, B, C a K. Stejně tak v ní najdete i mnoho minerálních látek – mimo již zmíněného vápníku je to třeba železo, zinek, mangan, hořčík, fosfor,...
Piri piri je příjemně pikantní směs hrubě mletého koření, která svou barvou lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku.
Výborná na steaky, pečené kuře, do omáček.
Vzhled a barva:...
Řepík lékařský roste na slunečných a suchých místech, na okrajích lesů a cest, na mezích a chodnících, na kopcích a svazích, v prosvětlených lesích i na rumištích. Malé žluté...
Kmín je koření vyráběné ze semen rostliny z čeledi Miříkovité, která se jmenuje Šabrej kmínovitý (Cuminum cyminum). Používá se jako kořenicí přísada do řady pokrmů, zejména v...
Bazalka patří mezi nejvyhledávanější bylinky pro svou nádhernou vůni, zajímavou chuť i velké množství způsobů jejího využití.
Bazalka najde své uplatnění v kuchyni, kdy ji...
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve...
Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často velmi těžce hledá. Koření se též výborně hodí do minestrone, italské zeleninové polévky,...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací