Chuť máty peprné je tak výrazná, že ji v jídle nebo čaji pravděpodobně ihned rozpoznáte. Zatímco jedni silně aromatickou chuť a vůni peprmintu vítají, jiným je zase nepříjemná.
V této bylince najdete vitamíny A, B, C a K. Stejně tak v ní najdete i mnoho minerálních látek – mimo již zmíněného vápníku je to třeba železo, zinek, mangan, hořčík, fosfor,...
Piri piri je příjemně pikantní směs hrubě mletého koření, která svou barvou lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku.
Výborná na steaky, pečené kuře, do omáček.
Vzhled a barva:...
Řepík lékařský roste na slunečných a suchých místech, na okrajích lesů a cest, na mezích a chodnících, na kopcích a svazích, v prosvětlených lesích i na rumištích. Malé žluté...
Kmín je koření vyráběné ze semen rostliny z čeledi Miříkovité, která se jmenuje Šabrej kmínovitý (Cuminum cyminum). Používá se jako kořenicí přísada do řady pokrmů, zejména v...
Odvar z bílých nebo narůžovělých květů řebříčku lze využít k pití ve formě čaje i ve formě vnějších obkladů. Přispívá k normální funkci močové a cévní soustavy, dýchacího...
Bazalka patří mezi nejvyhledávanější bylinky pro svou nádhernou vůni, zajímavou chuť i velké množství způsobů jejího využití.
Bazalka najde své uplatnění v kuchyni, kdy ji...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací