Pohanka je zajímavá především pro svou vyváženou skladbu aminokyselin.
Je vhodná na běžné vaření jako příloha, na přípravu nákypů, rizot, případně do polévek
Termicky loupaná.
Pro umletí mouky, k naklíčení nebo pro zvířátka.
Pšenice je nejpoužívanější obilovinou. Její využití ve formě zrna umožní mimo jiné čerpat bohatství, které obsahuje pšeničný...
Tritikále neboli žítovec je kříženec pšenice s žitem. Má nasládlou chuť a křupavou konzistenci. Může se používat podobným způsobem jako rýže a mletím se připravuje jako mouka....
Snídaní z ovesných vloček nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši.V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi...
Kamut je starodávný druh pšenice.
Obsahuje o 20–40 % více bílkovin než běžná pšenice, což ocení zejména vegetariáni a vegani. V porovnání s ostatními obilovinami má velmi...
Svůj český název pohanka získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se zařazuje mezi pseudoobiloviny – v lidské výživě mají stejné použití jako...
Žitné zrno se používalo při pečení chleba nebo pro přípravu kaše. Podobně jako ostatní obiloviny je vhodné jako příloha, samotné nebo např. v kombinaci s rýží a do masových i...
Za superpotravinu je quinoa neboli merlík považována hlavně díky své nutriční kvalitě.
Kód: 414
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací