BIO Špaldový bulgur, 200 g

Kód: 497
63 Kč
Skladem

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a také se podobně snadno připravuje.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Většinou při přípravě spotřebuje až trojnásobek vody. Vaříme 15 minut, nebo pouze 5 minut a necháme dojít pod pokličkou. Je možné ho také nechat nabobtnat cca hodinu ve studené vodě.
Bulgur má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, sekané, nádivek, karbanátků, polévek, salátů nebo kaší.

Využití:
rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se tam hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Hmotnost: 200 g
Složení: pšenice špalda
Skladování: 0 až 25 °C
Trvanlivost: 1 rok
Certifikace: BIO
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek
Výrobce: Horňácká farma - Hrubá Vrbka 271, 696 73
Produkt: BIO Špaldový bulgur, 200 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: