Chuť máty peprné je tak výrazná, že ji v jídle nebo čaji pravděpodobně ihned rozpoznáte. Zatímco jedni silně aromatickou chuť a vůni peprmintu vítají, jiným je zase nepříjemná.
V této bylince najdete vitamíny A, B, C a K. Stejně tak v ní najdete i mnoho minerálních látek – mimo již zmíněného vápníku je to třeba železo, zinek, mangan, hořčík, fosfor,...
Řepík lékařský roste na slunečných a suchých místech, na okrajích lesů a cest, na mezích a chodnících, na kopcích a svazích, v prosvětlených lesích i na rumištích. Malé žluté...
Odvar z bílých nebo narůžovělých květů řebříčku lze využít k pití ve formě čaje i ve formě vnějších obkladů. Přispívá k normální funkci močové a cévní soustavy, dýchacího...
Fenykl obecný se dá zužitkovat celý, ale u nás je nejběžnější používání semen.
Aromatické koření se uplatní téměř všude od masových pokrmů, přes nálevy při zavařování až ke...
Tymián je velmi zdraví prospěšná bylina a dá se používat nejen jako koření k dochucení našich jídel, ale také jako léčivý čaj, přísada do koupele, bylinný polštářek, tinktura,...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací