Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací
Sušené listy Ginkgo biloba se tradičně využívají pro přípravu bylinných nálevů s jemně nahořklou chutí a příjemnou vůní. Nápoj je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a dlouhou...
Jemně sladký odvar z květu heřmánku má mnohostranné využití.
Používá se k přípravě čajů, do koupelí nebo k inhalacím.
Heřmánkový čaj si můžete vychutnat i s medem a citronem.
Celá semena hořčice se používají při konzervaci zeleniny, okurek, zelí, červené řepy či hub v kyselém nálevu.
Po rozdrcení semínek se uvolní výrazná chuť a ostré aroma....
Mletá hořčice, na výrobu hořčičných omáček nebo jako dochucovadlo.
Po rozdrcení semínek se uvolní výrazná chuť a ostré aroma. Hořčičná pasta se používá do salátových zálivek,...
Hořčice černá celá
Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)Historie a současnost:...
Papričky Jalapeno zelené drcené.
Jalapeno papričky jsou původem z Mexika. Jejich název je podle hlavního města Veracruz Jalapa. Jalapenos jsou malé (5 cm) až středně velké (8...
Možno použít na kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých...