Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací
BIO levandule z jihu Moravy, usušené celé klásky se zakráceným stonkem. Vhodná jak pro kulinářské účely, tak pro výrobu kosmetiky či jako voňavá dekorace.
Její jemné aroma báječně dochutí čerstvý sýr nebo zeleninový salát. Výborně se hodí k vydatným zimním pokrmům jako je bramborová polévka nebo zvěřina....
Toto tmavě červené koření si oblíbili i ve zbytku světa a tvoří nezanedbatelnou součást mnohých světových kuchyní. Vůně papriky je výrazná s tóny ovoce.
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko.
Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Petrklíč obsahuje mnoho cenných látek, především saponinů (například kyseliny primulové) a silice, které dávají květům nasládlou medovou vůni. Prvosenka dále obsahuje prospěšné...
V této bylince najdete vitamíny A, B, C a K. Stejně tak v ní najdete i mnoho minerálních látek – mimo již zmíněného vápníku je to třeba železo, zinek, mangan, hořčík, fosfor,...