Toto tmavě červené koření si oblíbili i ve zbytku světa a tvoří nezanedbatelnou součást mnohých světových kuchyní. Vůně papriky je výrazná s tóny ovoce.
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko.
Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Petrklíč obsahuje mnoho cenných látek, především saponinů (například kyseliny primulové) a silice, které dávají květům nasládlou medovou vůni. Prvosenka dále obsahuje prospěšné...
V této bylince najdete vitamíny A, B, C a K. Stejně tak v ní najdete i mnoho minerálních látek – mimo již zmíněného vápníku je to třeba železo, zinek, mangan, hořčík, fosfor,...
BIO plicník lékařský z panenské přírody Bílých karpat.
Odvar z nati se může pít, ale užitečný je i v koupeli nebo jako obklad.
Plicník patří k bylinám, které obsahují...
Využití podbělu je hlavně přes zimu, kdy řádí virózy. Pomáhá při nachlazení, kašli nebo rýmě, protože přispívá k normální funkci horních dýchacích cest.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací