Pepř červený je chuťově výrazný, mírně aromatický a ozvláštní každý pokrm. Výborně doplňuje chuť hovězího a vepřového masa, paštik, uzenin i darů moře. Používá se i do sladkých...
Celá semena hořčice se používají při konzervaci zeleniny, okurek, zelí, červené řepy či hub v kyselém nálevu.
Po rozdrcení semínek se uvolní výrazná chuť a ostré aroma....
Nové koření má aromatickou vůni a lehce ostrou chuť.
Hodí se k přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí...
Barevný pepř je lahodné koření, ze kterého se dá připravit výtečná omáčka na těstoviny.Je určen pravým labužníkům. Dokonale vyvážený poměr jednotlivých druhů pepře podtrhne...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko.
Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné...
Možno použít na kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých...
Hořčice černá celá
Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)Historie a...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací