Ptáte se, co to amarant je? Jedná se o rostlinu, jíž se také říká laskavec či sloní ucho. Mluví se o ní i jako o „obilovině Aztéků" nebo jako o „nepravé obilovině", protože je...
Cizrně se někdy říká římský hrách. Možnosti jejího využití v přípravě pokrmů jsou pestré. Má vynikající oříškové aroma, které dodá pokrmům šmrnc. Je vhodná na přípravu pomazánek...
Svůj český název pohanka získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se zařazuje mezi pseudoobiloviny – v lidské výživě mají stejné použití jako...
Pro umletí mouky, k naklíčení nebo pro zvířátka.
Pšenice je nejpoužívanější obilovinou. Její využití ve formě zrna umožní mimo jiné čerpat bohatství, které obsahuje pšeničný...
Tritikále neboli žítovec je kříženec pšenice s žitem. Má nasládlou chuť a křupavou konzistenci. Může se používat podobným způsobem jako rýže a mletím se připravuje jako mouka....
Snídaní z ovesných vloček nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši.V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi...
Žitné zrno se používalo při pečení chleba nebo pro přípravu kaše. Podobně jako ostatní obiloviny je vhodné jako příloha, samotné nebo např. v kombinaci s rýží a do masových i...
Pohanka je zajímavá především pro svou vyváženou skladbu aminokyselin.
Je vhodná na běžné vaření jako příloha, na přípravu nákypů, rizot, případně do polévek
Termicky loupaná.
Kód: 2161
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací